Voor Odette is haar rol in de kantine meer dan alleen eten serveren; het gaat om het zorgen voor iedereen en het creëren van een warme sfeer. “Ik sta graag in de kantine om voor iedereen te zorgen, en die warme maaltijd op dinsdag hoort daar gewoon bij,” vertelt ze met een glimlach.
“Het maakt me blij als ik mensen zie genieten, en de complimentjes die ik krijg maken het werk extra leuk.”
Als het gaat om favorieten, noemt Odette meteen haar erwtensoep. “Die is altijd een hit, vooral in de winter. Ik vind het zo gezellig om iets warms en hartigs te serveren als het buiten koud is.”
Ook de broodjes met een ‘speciale twist’ vallen in de smaak. “Een beetje variatie erin houden vind ik leuk, net als inspelen op de seizoenen. Zo serveer ik in de zomer graag een frisse aspergesoep, salades, of een lichte pasta.”
Sommige gerechten blijven haar extra bij vanwege de enthousiaste reacties van collega’s. “Toen ik rendang met sajoerboontjes maakte laatst, was iedereen razend enthousiast.
Zulke gerechten zijn speciaal en maken de lunchmomenten net even anders,” zegt Odette.
Wat haar inspiratie betreft, kijkt ze graag om zich heen. “Collega’s inspireren me ook! Als er een aantal verkouden zijn, probeer ik een extra gezonde wintermaaltijd te maken. En ik kijk ook veel op sociale media, zoals TikTok en Instagram, voor nieuwe ideeën.”
En haar gerechten worden duidelijk gewaardeerd door het team. Lieke vindt het moeilijk kiezen, maar de huisgemaakte soepen en het ‘broodje van La Place’ met kip en taugé staan toch wel bovenaan haar lijst. Elise en Mirjam zijn het helemaal met haar eens: “Dat broodje is echt fantastisch!” Danique roept er snel tussendoor dat de rendang van Odette ongeëvenaard is, en Rens houdt vast aan zijn favoriet, de klassieker: Odette’s pasta Bolognaise.
Samen aan Tafel, Samen Cialona
Het zijn deze momenten van samenzijn die het familiegevoel versterken en de sfeer bij Cialona uniek maken. Gezellig, laagdrempelig en altijd smakelijk – zo maken we van elke lunchpauze een bijzonder moment van de dag.