Duurzame Standbouw

Bel vrijblijvend +31 492 574 545 of bekijk onze projecten

Neem vrijblijvend contact op voor duurzame standbouw

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Duurzaamheid en beursdeelnames

Duurzaamheid is een erg belangrijk thema geworden de laatste tijd, in alle aspecten van ons leven. De beurzenwereld is hier geen uitzondering op. Traditionele standbouwmethoden leiden in het algemeen tot veel verspilling. Zowel op het gebied van materialen als energie. Gelukkig zien wij nu een snel groeiende trend ontstaan waarin zowel mede standbouwers als onze klanten een groenere strategie kiezen. 

Wat is duurzame standbouw?

Duurzame standbouw is een bepaalde aanpak waarbij bij elke fase rondom de beursstand rekening wordt gehouden met de impact op het milieu. Dit begint als bij het ontwerp, maar loopt door tot en met de montage en demontage van de stand. Het doel hiervan is vaak om te zorgen voor een zo min mogelijke ecologische impact en een positieve invloed op alle betrokkenen. 

Enkele manieren om uw beursdeelname groener te maken, is bijvoorbeeld het gebruik van een modulaire stand. Modulaire standbouw is het gebruiken van herbruikbare stand elementen die eenvoudig kunnen worden aangepast of op/afgeschaald ten behoeve van meerdere beurzen. Op deze manier maak je bijvoorbeeld een keer een maatwerk barelement, die op verschillende beurzen gebruikt wordt in verschillende afmetingen. 

En denk ook aan het gebruik van duurzame(re) materialen. Onze designers verdiepen zich continue in de nieuwste materialen en duurzame(re) oplossingen voor standbouwelementen. Zo kunnen wij u perfect adviseren als het gaat om het gebruik van groene materialen en de uitingen hiervan. 

De voordelen van duurzame standbouw

De voordelen van duurzame standbouw zijn zowel voordelen voor de beursdeelnemer, als voor alle andere betrokken partijen. 

Het is met name milieuvriendelijker. Denk hierbij aan het gebruik van gerecyclede materialen en groene leveranciers, verminderde CO2-uitstoot en de kleinere afvalstromen. 

Het is ook kostenbesparend als er gewerkt wordt met modulaire stand elementen. Deze kunnen namelijk (deels) worden hergebruikt voor verschillende beursdeelnames, waardoor er niet voor elke beurs een 100% nieuwe stand hoeft te worden gerealiseerd. 

En het heeft een positieve invloed op het imago van de organisatie. Tegenwoordig vinden consumenten het steeds belangrijker dat organisaties zich inzetten voor een duurzamere leefomgeving. Een groen imago kan dus goed zijn voor klantenbinding. 

 

Opslaan & Hergebruiken

We bieden de mogelijkheid om de stand op te slaan in ons warehouse, zodat deze op een later moment weer (deels) hergebruikt kan worden.

Alles Inhouse

Wij zijn een fullservice organisatie en nemen het proces van A tot Z op ons. Alle disciplines hebben we inhouse en kunnen daardoor snel schakelen.

Client Portal

U krijgt toegang tot ons Client Portal, waarin u 24/7 de voortgang van het project kunt inzien, items kunt accorderen en documenten kunt up/downloaden.

3D Design

Na de briefing, werken we het project uit in een 3D ontwerp. Zo is in een oogopslag duidelijk hoe de stand eruit zal zien en of er aanpassingen nodig zijn.

De groenere keuze

Duurzame standbouw is niet alleen van belang voor de beursdeelnemer. Wij als standbouwer vinden het net zo belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere beurzenwereld. 

Dit doen we door bepaalde acties door te voeren die hieraan bijdragen. Denk hierbij aan elektrische voertuigen en een nieuw machinepark waardoor zo min mogelijk materiaal en elektriciteit verloren gaat. 

In combinatie met onze eigen maatregelen, zijn wij ook thuis in alle manieren om als beursdeelnemer een groenere stand neer te zetten. Om de duurzaamheid van uw organisatie goed naar voren te brengen op de beursvloer. 

Een keer sparren over duurzame standbouw? Neem contact met ons op, we horen graag van je! 

Bel vrijblijvend +31 492 574 545 of bekijk onze projecten

Samenwerkingen om trots op te zijn