Duurzamer transport naar de beurs

Duurzaamheid is niet langer een optie maar een zekere must tegenwoordig. Als organisatie doen wij er alles aan om onze steentjes bij te dragen aan een groenere wereld. Een daarvan is het gebruikmaken van duurzamer transport door een van onze partners Chain Cargo. Zij nemen initiatief om logistiek zo duurzaam mogelijk in te zetten en de planeet zo te regreenen.

Een visie voor duurzaam transport

De transportsector heeft een grote impact op het klimaat en in 2050 moet de CO2-uitstoot in deze sector met 90% zijn gedaald ten opzichte van 1990. Chain Cargo gelooft in een toekomst waarin transport niet alleen efficiënt is, maar ook de planeet respecteert en klaarmaakt voor volgende generaties.  

Zij streven naar een flinke vermindering van de ecologische voetafdruk binnen de transportindustrie en werken op hun beurt weer samen met Justdiggit. Duurzaam transport is de toekomst. 

Regreening van de planeet

Het regreenen van de planeet is een van de meest opvallende duurzame initiatieven. Dit programma streeft naar het maximaal compenseren van de CO2-uitstoot en het herstellen van de balans van onze planeet. Zij hebben als doel gesteld om bomen en planten te herstellen als een tegengewicht voor de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door de transportactiviteiten.

chaincargo-duurzaam-transport-cialona

De kracht van bomen

Bomen spelen een belangrijke rol bij het tegengaan van klimaatverandering. Zij absorberen de CO2 uit de atmosfeer en slaan het op, waardoor de concentratie van broeikasgassen verminderd.

Door samen te werken met Justdiggit, worden steeds meer bomen regenereert die de komende periode tonnen CO2 uit de atmosfeer halen. De organisatie heeft sinds hun bestaan al meer dan 9 miljoen bomen teruggebracht in Afrika en dat aantal blijft stijgen.

CO2 compensatie per transport

Samen bewijzen we dat transport en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. De CO2-uitstoot van elk transport wordt berekend en vervolgens 100% gecompenseerd. Wij communiceren deze gegevens met je, zodat je zicht hebt op de hoeveelheid CO2 die er door geregenereerde bomen uit de lucht wordt gehaald.

Als partners zijn wij trots om samen te werken met Chain Cargo en hun duurzame initiatieven te ondersteunen. Door te kiezen voor deze duurzame transportoplossing, kunnen ook onze klanten weer bijdragen aan een groenere toekomst en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid vervullen.

Meer weten over duurzame standbouw?

Dagelijks is ons team bezig met het verduurzamen van de organisatie en daarmee ook de branche waar we ons in bevinden. Het is voor ons essentieel om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren en te ondersteunen bij het duurzamer deelnemen aan beurzen. Op deze manier kunnen zij hun doelen voor de beursdeelname behalen zonder hierbij afbreuk te doen aan de marketinguitingen. 

Wij informeren je graag over duurzame standbouw! Denk aan bijvoorbeeld duurzame(re) materialen, het hergebruik van standonderdelen, het recyclen van productieafval of CO2 compensatie.