Aluvision modulaire standbouw

Vroeger bestonden de meeste beursstands uit hout, goed voor eenmalig gebruik. Na afloop van de beurs werd de complete stand vervolgens weggegooid. Deze vervuilende cyclus is gelukkig bij veel organisaties al lang niet meer aan de orde en kiezen steeds meer voor een duurzame(re) beursdeelname.

Standbouw met modulaire onderdelen is om die reden ook een hot topic en werken wij samen met partnerbedrijven die ons ondersteunen in deze manier van werken, zoals Aluvision.

Het systeem van Aluvision

Aluvision staat voor innovatie, zij zijn continue bezig met het ontwikkelen van duurzame nieuwe technologieën en concepten om de standbouw systemen naar een hoger niveau te brengen.

Hun modulaire bouwsysteem van aluminium biedt ongekend veel mogelijkheden en maakt het onder andere mogelijk om op maat gemaakte beursstands te creëren die zich onderscheiden van de massa. Voor ons is dat de voornaamste reden dat we al jaren partners zijn met Aluvision en hun systeem dagelijks toepassen in beursstands.

Duurzaam en modulair gaan hand in hand

Het modulaire karakter van de systemen betekend dat de componenten vaker kunnen worden hergebruikt in verschillende opstellingen. Je kunt je voorstellen, dat hierdoor de hoeveelheid stand afval sterk afneemt. En minder afval, is beter voor het milieu.

Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van dit systeem, is dat het zowel tijd als kosten scheelt. De lichtgewicht onderdelen zijn door standbouwers goed te gebruiken, wat ervoor zorgt dat zij efficiënter kunnen werken. Evenals hun designcollega’s, die een stand ontwerpen met een bepaalde branding en vaste onderdelen, maar die wel in verschillende opstellingen kan worden gerealiseerd dankzij het modulaire karakter van de frames.

Aluvision_frames_Duurzaam_cialona
Foto eigendom van Aluvision https://www.aluvision.com/nl/modulaire-systemen

Aluminium frames 

Aluminium is het meest voorkomende metaal op aarde, daarnaast is het sterk en ook erg licht. Het heeft een lange levenscyclus en is volledig recyclebaar.

Bij Aluvision zeggen ze dat ten minste 75% van hun frames geproduceerd zijn van gerecycled aluminium, wat maar 5% van de energie vergt in vergelijking met primair aluminium.

Bovendien is aluminium van nature bestand tegen corrosie, wat de frames waarborgt. Dit alles samen maakt het een enorm duurzame manier van standbouwen.

Een duurzame beursdeelname door Cialona Expo

Voor een duurzame beursdeelname ben je bij ons aan het juiste adres. Helemaal duurzaam is een beursdeelname vaak niet, maar alle kleine beetjes helpen en wij doen ons best hieraan bij te dragen.

Op veel manieren zijn wij als organisatie bezig met de verduurzaming, maar ook in onze projecten. Zo investeren we in partnerships met leveranciers die hier net zo over denken. Dat zorgt ervoor dat, naast het modulaire bouwsysteem van Aluvision, de CO2 van onze transporten voor 100% wordt gecompenseerd en de fullcolour doeken worden geupcycled tot nieuwe producten.

Contact ons voor alle mogelijkheden