Certificaat duurzame beursstand

De beursstand van een van onze klanten, Obeck Verpackungen, heeft tijdens de Vitafoods 2023 een certificaat ontvangen voor de manier waarop de stand is samengesteld. De focus voor dit certificaat duurzame beursstand ligt op het materiaalgebruik en het hergebruik van de standonderdelen.

Vakbeurs Vitafoods Europe 2023

De Vitafoods Europe is de vakbeurs voor voedingsingrediënten en supplementen. Elk jaar trekt deze beurs ruim twintigduizend bezoekers van over de hele wereld. Vitafoods Europe laat de grootste nutraceutische innovaties, trends en bijzonderheden zien. En dat gaat niet enkel via exposanten maar ook door het laten horen van deskundige sprekers, pitches en paneldiscussies gedurende het evenement.

Obeck Verpackungen

Obeck Verpackungen is specialist in verpakkingsoplossingen en vervaardigd verpakkingen van zeer hoog niveau. Zij zijn vooral actief in de voedsel-, cosmetica- en farmaceutische industrie. Jaarlijks nemen zij deel aan een aantal beurzen, waaronder in 2023 dus de Vitafoods Europe, waar zij het certificaat voor duurzame beursstand hebben verdiend.

Voor hen is een milieuvriendelijke, klimaatbewuste en duurzame bedrijfsvoering enorm belangrijk en het is een streven om de organisatie steeds duurzamer te laten worden. Ook de marketing en hierbij horende beursdeelnames worden door de samenwerking met Cialona Expo en het maken van bepaalde keuzes, steeds duurzamer.

Informa Better Stands programma

Het Informa Better Stands programma van Informa Markets zet zich in voor het samen afstappen van wegwerpstandaarden in de standbouw. Maar ook voor betere kwaliteit, veiligheid en daardoor een betere algemene ervaring voor de branche.

Kortom, zij denken mee aan het bereiken van een duurzame(re) toekomst voor de evenementenbranche en moedigen exposanten en standbouwers aan om meer gebruik te maken van herbruikbare onderdelen en materialen.

Certificaat duurzame stand

Tijdens Vitafoods Europe 2023 is het Better Stands Programme geïntroduceerd, om een start te maken met het afstappen van wegwerpstands voor eenmalig gebruik tijdens evenementen. Het programma voor het certificaat duurzame beursstand onderverdeeld in drie fases: Bronze, Silver en Gold, zoals in de afbeelding hierboven toegelicht. 

De beursstand die wij voor Obeck Verpackungen GmbH hebben ontwikkeld, heeft het zilveren certificaat behaald.

Dit betekend dat we voorop lopen in het bereiken van een hoge duurzaamheidsstandaard en het verbeteren van de milieu-impact in de standbouw. Enkele onderdelen uit het rapport van Informa zijn als volgt: het hergebruik van het frame, de vloer, het meubilair, de verlichting, de signing en de displays. 

duurzaamheid-certificaat-obeck-vitafoods-standbouw

Meer weten over duurzame standbouw?

Dagelijks zijn wij bezig met het verduurzamen van onze organisatie en daarmee ook de standbouwbranche. We vinden het belangrijk om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren en te ondersteunen bij het duurzamer deelnemen aan beurzen, zodat ook zij hun targets kunnen behalen zonder afbreuk te doen aan de marketinguitingen. 

We zijn thuis in duurzame(re) materialen, het hergebruik van vaste standonderdelen en het recyclen van productieafval. Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over duurzame standbouw!