Global Exhibitions Day

Wat is Global Exhibitions Day?

Tijdens Global Exhibitions Day, wat jaarlijks valt op de eerste woensdag van juni, highlighten we de rol die beurzen spelen internationaal. Vooral als het gaat om economische groei, het bevorderen van innovaties en het verbinden van organisaties en industrieën, zijn beurzen van grote invloed. Zeker na de pandemie, hebben beurzen als ontmoetingsplaats veel meer waarde gekregen voor organisaties. 

De impact van beurzen

Als standbouwer begrijpen wij de waarde die beurzen hebben voor bedrijven, industrieën en economieën. 

Ze dienen als platforms voor kennisuitwisseling, netwerkmogelijkheden en het tentoonstellen van producten en diensten. Beurzen zijn een enorm dynamische omgeving waar van alles plaatsvindt in een korte tijd op eenzelfde locatie.

Naast het feit dat ze platforms bieden voor verschillende doeleinden, hebben ze ook impact op de toeleveringsketen ervan. Denk hierbij aan werkgelegenheid rondom de organisatie van de beurs en alle uitgaven van bezoekers aan accommodaties, eten en reizen.

 

Veerkrachtige industrie

De Global Exhibitions Day is ook een goed moment om stil te staan bij de veerkracht en het aanpassingsvermogen van onze industrie. Tijdens de pandemie is er enorm veel georganiseerd om toch linksom of rechtsom in (live) contact te komen met elkaar. 

Zo zijn er virtuele en hybride events georganiseerd en hebben er events met innovatieve veiligheidsmaatregelen plaatsgevonden.

Wij runnen de ontmoetings- en marktplaatsen 

In 2023 is het thema van de Global Exhibitions Day gericht op verbinden. Het verbinden van zowel organisaties, als industrieën en economieën met elkaar. Het samenbrengen van gelijkgestemden heeft hierin de boventoon. Het thema is dan ook: “wij runnen de ontmoetingsplaatsen en marktplaatsen voor iedereen”.

Zeker na de pandemie is verbinden een belangrijke factor geworden voor veel mensen persoonlijk, maar ook voor organisaties. Mensen willen zich goed voelen bij een organisatie, door een persoonlijke benadering. En waar kun je nu beter veel organisaties in een korte tijd ontmoeten dan tijdens een beurs?

Naarmate de wereld weer hersteld van de pandemie, spelen beurzen een steeds grotere rol in het herstel van organisaties en het faciliteren van handel en economische groei.

Beurzen en evenementen

Beurzen zijn tegenwoordig veel meer dan enkel een hal waarin stands staan waar producten worden getoond. Het zijn ontmoetingsplaatsen en marktplaatsen geworden waar leads worden opgehaald, wordt genetwerkt met gelijkgestemden en innovaties met elkaar worden gedeeld.

De Global Exhibitions Day is belangrijk voor iedereen die zich begeeft in de wereld van evenementen en beurzen. Alle professionals die zich in deze branche bezighouden, zoals: eventorganisatoren, exposanten, leveranciers en iedereen die bijdraagt aan het realiseren van bijzondere ervaringen. Bekijk de website van GED voor meer informatie. 

#GED

Kortom, we staan tijdens GED even stil bij het aanpassingsvermogen van onze industrie en vieren de toekomst van beurzen en evenementen.