Techlab

Interieurproject | Helmond | 65m2

Tegenwoordig is de Bibliotheek veel meer dan alleen het uitlenen van boeken, ze bieden regelmatig verschillende activiteiten aan voor verschillende doelgroepen. Cialona Expo heeft voor de Bibliotheek Helmond-Peel een Experience Room gemaakt, speciaal voor kinderen.

In dit TechLab kunnen kinderen aan de hand van expedities met verschillende thema’s, kennis maken met de nieuwste media en technologie. Denk hierbij aan 3D printen en robots programmeren.

Het interieurconcept

Het TechLab trekt de aandacht van elke bezoeker. Het is duidelijk aanwezig op de eerste verdieping van de bibliotheek in Helmond en valt op vanwege het bijzondere design. De verbinding tussen techniek, taal en verhalen zie je erin terug. Wat perfect aansluit bij de visie van de bibliotheek.

Het lab is open en transparant in het midden geplaatst en heeft een innovatieve en hippe uitstraling, zodat het aantrekkelijk is voor de jeugd. De ruimte is flexibel in te richten, zo zijn de meubels verrijdbaar en hangt er een green screen wat opgerold kan worden na gebruik.

Waarom een TechLab

De Bibliotheek wil bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van kinderen, vooral in deze snel veranderende samenleving. Uit onderzoek blijkt dat jongeren minder digitaal vaardig zijn dan zij zelf denken.

In het TechLab maken kinderen tijdens elke expeditie kennis met telkens weer een nieuw, leerzaam en actueel thema om ervoor te zorgen dat zij de 21 -eeuwse vaardigheden onder de knie krijgen.

“Cialona Expo heeft de bieb voorzien van een mooi TechLab. Ze doen veel voorbereidend werk in hun atelier, waardoor het TechLab binnen een paar dagen was opgebouwd. We kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan!”
Sanne Respen, Lees- en mediaconsulent Bij Bibliotheek Helmond-Peel

Het Design

Voor het design van het interieur is inspiratie opgedaan in sciencefiction films en decors. Hierbij is gekeken naar kleuren en vormen, en in dit genre valt op dat het een combinatie is van extreem grafisch en hoekig. Vandaar dat de hexagon, de zeshoek, veel terugkomt in het ontwerp. Om de ruimte aantrekkelijk te maken voor kinderen, zijn er felle kleuren gebruikt. En is er veel plek om alle benodigdheden te kunnen sorteren en op te kunnen bergen.

De Schetsen

Het Resultaat

Benieuwd wat wij voor uw interieurproject kunnen doen?

Het Resultaat

Bibliotheek1-2-1024x603Bibliotheek1-2-1024x603
Bibliotheek6-1024x768Bibliotheek6-1024x768
Bibliotheek5-768x1024Bibliotheek5-768x1024
Bibliotheek4-1024x768Bibliotheek4-1024x768
Bibliotheek3-1024x768Bibliotheek3-1024x768
Bibliotheek2-1024x768Bibliotheek2-1024x768
Meer info over het TechLab?