Duurzaamheid op de beursvloer: Zilveren certificaat voor FUWA op Intermodal

Duurzaamheid op de beursvloer is in de wereld van de standbouw en beurzen niet langer een wens maar een essentieel doel. 

Het Informa Better Stands-programma neemt hierin het voortouw door duurzaamheid aan te moedigen en wegwerpstandaarden te verminderen. Zij reiken certificaten uit op verschillende niveaus om de duurzaamheid van de beursstand aan te duiden. Nu heeft Guangdong FUWA Equipment Manufacturing het zilveren certificaat behaald voor hun stand op de Intermodal.

 

Zilveren certificaat voor FUWA

Fuwa heeft op de Intermodal het zilveren certificaat uitgereikt gekregen. Deze erkenning bevestigd hun rol in duurzaamheid, waar zij, samen met Cialona, actief bijdragen aan de milieu-impact in de standbouw

Het behalen van dit certificaat is niet zomaar een prestatie, het is een resultaat van concrete acties op het gebied van duurzaamheid. Al eerder is het certificaat ontvangen door Obeck met hun beursstand op de Vitafoods beurs. Het rapport benadrukt het gebruik van groenere materialen in de beursstand, maar ook het hergebruik van verschillende standelementen zoals het frame, de vloer en het (maatwerk) meubilair. 

Het behalen van een dergelijk certificaat is geen eindpunt maar eerder het begin van een groenere toekomst voor de mooie branche waar we ons in begeven. Op deze manier wordt een deelname aan een beurs een mooie kans om te laten zien dat duurzaamheid een grote rol speelt binnen uw organisatie. 

Informa Better Stands Programma: een streven naar duurzaamheid

Het Informa Better Stand Programma richt zich op kwaliteit, veiligheid en het verbeteren van de algehele ervaring en impact van de evenementenbranche. Zij zetten zich in voor het samen afstappen van de wegwerpstandaarden in de standbouw. 

Maar zij denken ook groots mee aan het bereiken van een duurzame(re) toekomst voor de evenementenbranche en moedigen exposanten en standbouwers aan om meer gebruik te maken van herbruikbare elementen en materialen. Zo wordt de wereld van de standbouw, beurzen en evenementen op den duur een steeds duurzamere omgeving. 

Meer weten over duurzaamheid op de beursvloer?

Dagelijks zijn wij bezig met het verduurzamen van onze organisatie en daarmee ook de standbouwbranche. We vinden het belangrijk om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren en te ondersteunen bij het duurzamer deelnemen aan beurzen, zodat ook zij hun targets kunnen behalen zonder afbreuk te doen aan de marketinguitingen. 

We zijn thuis in duurzame(re) materialen, het hergebruik van vaste standonderdelen en het recyclen van productieafval. Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over duurzame standbouw!