Het TechLab in Bibliotheek Helmond-Peel

Tegenwoordig is de Bibliotheek veel meer dan alleen het uitlenen van boeken. Wij hebben voor de bieb een TechLab gemaakt, een ruimte speciaal voor kinderen.

Aan de hand van expedities met verschillende thema’s, maken kinderen kennis met de nieuwste media en technologie. Je kunt hierbij denken aan 3D printen en het programmeren van robots.

Waarom een TechLab 

De Bibliotheek wil bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van kinderen, vooral in deze snel veranderende samenleving. Uit onderzoek blijkt dat jongeren minder digitaal vaardig zijn dan zij zelf denken.

In het TechLab maken kinderen tijdens elke expeditie kennis met telkens weer een nieuw, leerzaam en actueel thema om ervoor te zorgen dat zij de 21 -eeuwse vaardigheden onder de knie krijgen.

Het Concept 

Het lab is open en aanwezig in de Bibliotheek in Helmond, de verbinding tussen techniek, verhalen en taal is er duidelijk zichtbaar. De ruimte is aantrekkelijk voor jeugd en flexibel in te richten naar wens per expeditie.

De meubels zijn makkelijk verplaatsbaar en er is een groot green screen voor foto’s wat makkelijk op- en uit te rollen is.

Meer over dit project